+

ISÁK

tirsdag 09.juli kl 16:40 / Strandscenen

Lovordene til pop-gruppa ISÁK har haglet etter deres forrykende opptredener på Bylarm tidligere i år, og verden ser virkelig ut til å ha fått øynene opp for trioen med røtter i den samiske kulturen. Med den ferske vinneren av NRKs Stjernekamp, Ella Marie Hætta, som en naturlig autoritet foran på scenen blir dette en opplevelse utenom det vanlige på Skral festival, 2019.

 

Foruten Ella Maria består ISÁK av elektronika-produsenten Daniel Eriksen (Alan Walker, The Wombats) og den allsidige trommeslageren Aleksander Kostopoulos (Mari Boine, Moddi, Adjagas, Pil & Bue). Trioen har blitt kalt «det heteste navnet i Sápmi» av Riddu Riddu-festivalen, og ble nylig kåret som vinner av «NRK Urbi». Bandet vant også «Årets nykommer» under Sami Music Awards 2018.

 

ISÁK er viden kjent for sine energiske liveopptredener og enorme tilstedeværelse på scenen, og slapp nylig singelen «Ealán». Bandet viser tydelig sine røtter i samisk musikk, samtidig som de plasserer joiken inn i et urbant, elektronisk landskap, med tekster på både engelsk og samisk.