Frivilligprat med Julie Synnøve

Frivilligprat med Julie Synnøve

Er du fysen på å være frivillig?
Hvis du melder deg på innen imorgen 1. April, får du med deg frivilligsamling!
Samlingen foregår en dag mellom 23.-30. April, og alle som er frivillige eller ønsker å høre mer er velkommen❤️
Hei! Hvem er du?

- Jeg er Julie Synnøve, og bor i Grimstad!

Hvor mange ganger har du vært frivillig på Skral Festival?

- Jeg har vært frivillig på Skral to ganger. Første gang var i 2018, og andre gang i 2019.

Hva var det som fikk deg til å være med som frivillig?

- Jeg hadde jobbet på et par festivaler og andre arrangementer tidligere, men jeg hadde egentlig ikke noe forhold til Skral som en festival. Men jeg kjente mange som pleide å reise til Skral, så jeg tenkte jeg kunne prøve å være frivillig, og det angrer jeg ikke overhodet på å ha gjort!

Hvilken gruppe/grupper har du vært på som frivillig? / Hva gjorde du under festivalen?

- Jeg jobbet på «Identitet»-gruppa begge gangene og da jobbet jeg både før og etter festivalen. Skral har jo alltid vært opptatt av å være autentiske, så vi lagde mye av pynten selv. Vi malte skilter og dekorerte mye på området. Når festivalen var over, kjørte vi ned-rigg av pynten. Husker jeg syntes det var veldig spennende å kunne være med å delta såpass med dekor som vi gjorde, og det satte virkelig sitt preg på hele festivalen.

Frivillige er superhelter, og det hadde ikke vært mulig å arrangere festival uten dere! Synes du frivillighet er viktig? Og hvorfor?

- Absolutt! Ikke bare er frivillighet viktig for å kunne hjelpe og delta på festivalene, men man får nye sosiale bekjentskaper og ikke minst erfaring som er viktig videre i livet. Selv har jeg mye frivillig arbeid på cv’en min, og jeg har danna meg mange erfaringer ved å være frivillig. Det er fint å kunne vise engasjement og hjelpe, også får man så utrolig mye tilbake for det etterpå.

Hva liker du best med å være frivillig på Skral?

- De frivillige på Skral er utrolig dyktige, også de som leder de forskjellige gruppene. Jeg har opplevd et så fint samhold, gode minner og masse latter i løpet av disse periodene. Det er en liten festival med så mye kjærlighet, og alle tar veldig godt vare på hverandre.

- Hva er ditt beste minne som frivillig?

Jeg tror mitt beste minne er i 2019 da jeg og flere andre på gruppa mi malte skilter for årets festival. Det var helt blå himmel og sol ute, og vi satt å koste oss i sola

med god musikk mens vi lagde disse ikoniske skiltene til Skral. Vi fikk masse spillerom til å lage våre egne vrier på forskjellige skilter. Vi satt og pratet masse, og koste oss rett og slett nesten ihjel. Det tror jeg aldri at jeg glemmer.

Hva vil du si til de som vurderer å bli med som frivillig? Anbefaler du andre å være med som frivillig?

Om du vurderer så vil jeg anbefale deg det med en gang. Folkene du møter på Skral vil du aldri glemme, opplevelsen eller den fine plassen. Samtidig så får man så mye gode opplevelser og minner. Frivillighet er så givende både for deg og de som arrangerer det, så jeg anbefaler virkelig å være frivillig, da det er grupper som passer for alle. Du vil aldri angre på å være frivillig hos Skral.