Frivilligprat med Stine

Frivilligprat med Stine

Hei! Hvem er du?
- Stine, 19 år fra Bærum. Har vært i Grimstad hver sommer siden jeg ble født, og trives veldig godt på sørlandet! For tiden studerer jeg på NMBU i Ås.

Hvor mange ganger har du vært frivillig på Skral Festival?
- Dette blir mitt 3. år, var også påmeldt i 2021.

Når var du frivillig på Skral Festival første gang?
- 2018

Hva var det som fikk deg til å være med som frivillig?
- Synes frivillig arbeid er utrolig gøy! Man får møte så mange hyggelige mennesker og få nye og unike erfaringer man ikke kan få noe annet sted. Det er også en god mulighet til å bygge nettverk eller å bare få venner.

Hvilken gruppe/grupper har du vært på som frivillig? / Hva gjorde du under festivalen?
- Jeg var med på nedrigg av drikkeboder i 2018, i miljø i 2019, og i 2022 er jeg kaospilot. I miljø samlet vi søppel rundt på festivalområdet og i campen, både under og etter festivalen. I tillegg fylte vi på antibac og papir på toalettene. Det var veldig sosialt og fikk flere fine (og noen morsomme!) opplevelser med festivalgjestene. Har ikke vært kaospilot enda, men slik jeg har forstått det, er det varierende oppgaver med høyt tempo, så tror det blir veldig gøy å prøve!

Frivillige er superhelter, og det hadde ikke vært mulig å arrangere festival uten dere! Synes du frivillighet er viktig? Hvorfor?
- Frivillighet er utrolig viktig! Veldig mange tilbud man setter pris på, hadde ikke vært mulige uten frivillige. Alt fra røde kors til det lokale fotballaget, trossamfunn og noen helsetilbud hadde ikke vært mulig uten frivillighet.

Hva liker du best med å være frivillig på Skral?
- Å se hvor takknemlige festivalgjestene er for arbeidet vårt. Og hvor gøy de har det! I tillegg er de andre frivillige herlige folk som tar deg veldig godt imot! Skral er en ganske liten festival, og man føler seg veldig sett og verdsatt som en frivillig.

Hva er ditt beste minne som frivillig på Skral?
- Det må nok være alle de morsomme kommentarene jeg fikk av festivalgjestene da jeg jobbet på toalettområdet! Ellers må det være da jeg satt og spiste middag min første dag på vakt, og en helt tilfeldig frivillig kom bort til meg og begynte å snakke med meg! Det er virkelig et godt eksempel på hvordan det er å jobbe på Skral :)

Hva vil du si til de som vurderer å bli med som frivillig? / Anbefaler du andre å være med som frivillig?
- Jeg vil si at det er en opplevelse for livet å være med som frivillig på skral. Du blir så utrolig godt tatt imot av alle de andre frivillige og festivalgjestene. Jeg kom alene i 2018 uten å kjenne noen, og var litt nervøs, men jeg ble fort kjent med flere hyggelige mennesker! Man får se festivalen fra en helt annen side, og uten frivillige hadde festivalen rett og slett ikke gått rundt. Om alle bidrar litt, vil Skral kunne leve videre i mange år, og fortsette å skape gode minner for festivaldeltakerne <3