Se alle nyheter

Skral presenterer: Sondre Lerche på Torskeholmen, Grimstad

Skribent: Mikal Vassbotn

Dessverre ingen festival i år, men en intimkonsert med Sondre Lerche får vi til 6. juli!

- Det blir som kjent ingen store konsertarrangement i sommer, men når vi fikk anledning til å arrangere konsert med Sondre Lerche i sentrum av hjembyen vår Grimstad kunne vi ikke takke nei, sier festivalgründer Mikal Vassbotn.

- Å arrangere er en sykdom man aldri helt blir kvitt. Selv uvanlige tider er musikk og kultur opphav til trøst, glede og håp. Da er det passende å kunne sette opp en solokonsert med Sondre Lerche som er på veien med ei plate som av Klassekampen ble betegnet på følgende måte: "Som ein varm klem i ei tid der vi alle lengtar etter meir intimitet», fortsetter Mikal.

Sondre Lerche begynte innspillingen av det som skulle bli «Patience» for over syv år siden. Da platen midtveis i prosessen fikk et navn, kom det fra Sondres egen beskrivelse av musikken han da hovedsakelig søkte mot. Han kalte det patient music — tålmodig musikk. Lerche kunne naturligvis ikke ane akkurat hvor treffende og profetisk «Patience», og søken etter en viss sinnsro i kaotiske tider, skulle vise seg å bli våren 2020. Det var uaktuelt å utsette utgivelsen ytterligere, og etterhvert som det ble klart at både Øya, Bergenfest og andre arrangement han og bandet skulle opptre på gjennom sommeren ville bli avlyst, har Sondre selv tatt grep for å sørge for at musikken ikke stopper opp når vi alle trenger den mest. Han var en av de første artistene som strømmet konsert fra sofakroken gjennom Brakkesyke — en konsert nesten 80.000 mennesker var innom, og som samlet inn 150.000 kroner til Leger Uten Grenser. Like etter filmet han likesågodt en elegant karriere-oppsummerende konsert med Kringkastingsorkesteret lag i NRKs Store Studio.

- Det er veldig rart å ikke skulle arrangere Skral Festival i år, dette har vært en del av livet til mange i veldig mange år. Lyden av tusenvis av mennesker på Groos som unisont roper etter mer av det som blir presentert på scenen er kanskje den beste følelsen man kan ha, hvertfall topp 5, sier festivalgründer Mikal Vassbotn. Nylig tiltrådt bookingansvarlig Anette Bylund, som tar opp stafettpinnen etter Toffen Gunnufsen, nikker vedkjennende.

- Selv om vi nå kun har lov til å samles 200 personer, så håper vi at dette kan være et lite plaster på såret og gjøre ventingen til Skral Festival 2021 litt kortere. Sondre Lerche har høstet fantastiske kritikker for siste plata og hvilken plass er bedre å samles for en liten kvalitetskonsert enn Torskeholmen? «Syden», byens nyeste popup-utested er litt mindre enn vanlig Syden og det i henhold til smittevernloven kun plass til 200 personer. Her gjelder det å være tidlig ute for å sikre seg en plass.

Billetter selges kun gjennom Ticketmaster.

Torskeholmen 6. juli 21.00.