Musti

Musti

Dato:
Scene: Strandscenen

Da Musti slapp det kritikerroste debutalbumet sitt «Qoyskayaga» i februar 2020, ble hun omtalt som en av de mest spennende stemmene i norsk musikk på lang tid. Dagens Næringsliv skrev den gang at «Tøyen-jenta fremstår med integritet og egenart som både lyriker og utøver», og siden det har hun blant annet sluppet «Qoyskayga v2», kortfilmen «Ryio» som ble vist frem i samarbeid med Mental Helse Ungdom, og mixtapen «mellom høyblokkene».

Med radiolistinger, millioner av streams, knallsterke tekster og en gripende scenetilværelse, er det mye som tyder på at Musti kan bli selve manifestasjonen på den neste generasjonen av norske rappere. Rappere som tør å ta plass uten å fire på ambisjonene og som nekter å la seg sette seg selv i bås, enten det gjelder stil, opphav eller kjønn.

I 2020 vant Musti prisen for Årets nykommer på P3 Gull. Hun ble og utnevnt som én av Dagens Nærlingslivs og D2s ledestjerner for 2020, der hun blir applaudert for å løfte opp en bydel som ofte blir beskrevet i negative ordelag, og for at hun er et godt og tydelig forbilde for de unge på Tøyen.

Hun var uten tvil årets største hype på by:Larm, har opptrådt på NRKs festsending «Festen etter fasten – Id mubarak», hatt forsiden på Aftenpostens A-Magasinet og opptrådt på Lindmo.

Vi er selvfølgelig sykt stolte over å kunne presentere Musti på Groos i sommer, vi gleder oss!