Samfunnsansvar

Samfunnsansvar

Skral Festival er ikke helt som andre festivaler, og det lever vi godt med. Fra hjemmesnekra skilt og sofaer til samtaleterapi på området og gratis fysioterapi gjør vi ting andre festivaler kanskje ikke alltid tenker hører hjemme på festival. Siden #metoo og #nårmusikkenstilner ga sjokkbølger i musikknorge i 2017 så har vi tenkt at vi må være en del av løsningen, og ikke problemet. Det var derfor enkelt å ta avgjørelsen om å la pride-fargene pynte festivalbåndene våre året etter. Nå som festivalen "gjenoppstår" har vi tatt to viktige standpunkt for fremtidige festivaler:

  • Skral Festival forplikter seg til Keychange
  • Skral Festival inngår samarbeid med Fri Agder

Foreningen FRI

FRI Agder Skral Festival er bygget på kjærlighet. Kjærlighet til musikk, mennesker, miljø og kultur. Å elske hvem man vil er en menneskerett. Å være den man vil er en menneskerett. ‍

Vi er glad for å lage festival i en tid hvor det er lov å elske den man vil. Samtidig så er det verdt å huske på at mange har blitt og blir fremdeles diskriminert, marginalisert og hetset på bakgrunn av hvem de elsker. "Den lille festivalen med det store hjertet" er en festival for absolutt alle mennesker, uansett hvem du elsker, hvordan du ser ut eller hvem du identifiserer deg som. Foreningen FRI jobber for "et samfunn der alle åpent kan leve ut sin seksuelle orientering, kjærlighet, kjønnsidentitet og sine kjønnsuttrykk basert på likeverd og samtykke uten fare for å bli diskriminert eller trakassert" Samarbeidet med FRI Agder gir oss tiltrengt Rosa kompetanse i organisasjonen samtidig som samarbeidet åpner opp for deltagelse på hverandres arrangement. Skral Festival er stolt og glad over at FRI Agder ønsker å samarbeide med oss og vi har troa på en åpen, inkluderende og rosa framtid.

Keychange

Keychange er en europeisk storsatsing som tar sikte på å øke mangfoldet på den globale musikkscenen og oppnå likestilling i festivalbransjen. For Skral Festival handler likestilling om å være en del av løsningen, og ikke problemet. Mange festivaler, inklusive Skral, har i mange år brukt argumenter om økonomi, publikums ønsker og at det ikke finnes nok kvinnelig talent når mannlig overrepresentasjon i programmet blir tatt opp. Skral skal jobbe for å ha 50/50 kjønnsbalanse på eiersiden, styret, ledelse og på scenen. Videre skal vi etterstrebe å velge leverandører som følger samme verdier som oss. Dette gjelder også artister. Skal vi få til endring i bransjen må vi gjøre det sammen, hansken er herved kastet og vi håper andre festivaler i sørlandsregionen blir med på satsingen. Om man ikke gjør det for seg selv så gjør det for niesen din som vil bli rapper, dattera di som vil bli trommeslager eller søstera di som har lyst til å lage festival.