Julie Bergan til Skral!

Julie Bergan til Skral!

Christine Dancke kalte henne Norges mest hardtarbeidende artist, nå er det klart at Julie Bergan gjør sin første konsert på Skral Festival noensinne.

Med mer enn 500 millioner streams på strømmeplattformer har Julie Bergan tydelig befestet sin posisjon på popscenen. På tampen av 2021 kom David Guetta med låta «Family» hvor Julie bidrar med vokal sammen med Ty Dolla $ign og A Boggie Wit da Hoodie, nevnte låt og andre samarbeid som «Ignite» med Alan Walker og «Don’t Give Up On Me Now» har gjort henne godt kjent utenfor våre egne landegrenser.

- Julie Bergan har tilstedeværelse og selvsikkerhet som gjør at det å stå på en scene fremstår som like naturlig som å puste, ler bookingsjef Anette Bylund.

Her hjemme har låtene «STFU» og «Kiss Somebody» gjort sin seiersgang på hitlistene og blitt spilt på mang en hjemmefest. Nå som restriksjonene omsider gjør at samfunnet åpner igjen håper bookingsjefen at Julie Bergan kan være en samlende kraft foran scenen.

Husk bare å ta med gode sko, eller vurder å stå barbeint i gresset på Groos, Julie Bergan leverer et vilt sceneshow som det er vanskelig å stå stille til, sier Bylund.

Det er ikke tilfeldelig at Skral Festival slipper Julie Bergan på selveste kvinnedagen.

- Skral Festival er en feministisk festival, for sesongen 2022 har vi mål om å komme nærmere 50% kvinneandel på scenen enn noen gang . Derfor er det ekstra hyggelig å kunne slippe en sterk kvinnelig artist av internasjonal kaliber på selveste kvinnedagen, sier presseansvarlig Mikal Vassbotn i Skral Festival.

I følge Skral Festival er målet om 50% kvinneandel i alle ledd langt på vei å bli nådd. Allerede er det 50% kvinneandel i styret, i ledergruppen, blant eierne og snart også på scenen.
Skral Festival er medlem av medlemsnettverket Balansekunst som setter fokus på kvinneandelen i kunstfeltet, også festivaler. I 2018 var det kun 25% kvinner på plakaten hos Norske festivaler, det vil Skral Festival prøve å gjøre noe med.

- Vi har helt klart en vei å gå, selv om vi ikke når målet på scenen hvert år håper jeg vi kan være med å belyse problemet. Ved å ta noen relativt enkle valg kan vi være med på å sørge for at vi har en rekruttering av kvinnelige artister, produsenter, låtskrivere og musikere, avslutter Vassbotn i Skral Festival.

Bekreftet så langt: Highasakite, Arif, Musti, Skaar, Pom Poko, Das Body, Jango & Simen Steinklev, Kickslip, Priya Ragu (CH), Brenn og Julie Bergan.