Info til frivillige(frivillig-håndboka)

Info til frivillige(frivillig-håndboka)

Kjære frivillig!

I “Skral sin Håndbok” finner du grunnleggende informasjon om hva det innebærer å jobbe som frivillig på Skral. Vi håper dette kommer til god nytte og at du får noen fantastiske dager på Skral sammen med oss.

Velkommen skal du være til din aller første eller kanskje din 2-3-4 gang. Vi håper du får noen minnerike dager på festivalen. Skral ønsker å gi de frivillige som jobber hos oss en unik opplevelse ved å tilby en interessant og utfordrende jobb.

Du skal bli mottatt på en hyggelig og god måte, bli behandlet med respekt. Vi ønsker å skape et felleskap der alle som er med å bidra skal kjenne eierskap til det maskineriet som settes i gang for å gi publikum Norges hyggeligste festivalopplevelse.

Frivilligområdet er selve senteret for alt du gjør som frivillig på festivalen. Det er her du møter opp til jobb, spiser dine måltider og slapper av i pausene. Ikke nøl med å ta kontakt med oss i frivilligområdet, om du lurer på noe. Vi er her for dere!

ÅPNINGSTIDER FRIVILLIGTELT

Lørdag: 10:00 - 19:00

Søndag: 10:00 - 19:00

Mandag: 09:00 – 20:00

Tirsdag: 09:00 – 01:00

Onsdag 09:00 – 01:00

Torsdag 10:00 – 19:00

REISE OG OPPMØTE

Skral holder til på Groos, et par km unna Grimstad sentrum. Dere finner mer informasjon på: https://www.skral.no/info.

Det er busstopp i nærheten av området (busstoppet heter Grooseveien), fra busstoppet er det ca 12 min å gå til festivalområdet! Her kommer det busser fra Kristiansand og Arendal strekningen, busstider finner dere på https://www.akt.no.

Vi anbefaler at de fleste kommer med kollektivtransport av miljømessige årsaker, eller at man avtaler å samkjøre flere fra samme område. Dette er også fordi det ikke er nok parkeringsplasser til alle! For dere som kommer med bil, så har festivalen noen parkeringsplasser tilgjengelig på Grooseveien 36, 4876 Grimstad (vil være skiltet). Dette ligger rett ved busstoppene og tar ca 14 min å gå til festivalområdet!

Du må møte i god tid før vakten din starter, da du må innom akkrediteringen for å få på deg bånd (bånd kan også hentes på forkant, se åpningstider og lokasjon for akkreditering). Deretter møter du opp i frivilligteltet, dette er inne på festivalområdet, og vil være det første du ser når du kommer inn inngangen! :-) Når du kommer hit blir du ønsket velkommen av det fantastiske frivilligteamet som skal sjekke deg inn på vakt og utleverer t-skjorter og matbonger.

Deretter vil du bli hentet av din gruppeleder, eller fulgt av en i teamet til din stasjon! Det er også viktig å huske å komme tilbake hit før du drar for å sjekke ut!

Det er også her du har pausene dine og spiser mat. Det er tilgjengelig vann/kaffe/te og brødmat her hele dagen, og det serveres også varmmat her dagene før og etter festivalen!

Alle som jobber på Skral Festival må sjekke inn og ut hver dag de er på jobb. Dette er viktig. For om dere ikke blir registrert betyr det at du ikke har møtt opp på jobb, og vil da bli fakturert for passet ditt. Dette er spesielt viktig for lag, foreninger og russegrupper og huske da dere ikke vil få betalt for arbeidet hvis dere ikke har vært sjekket inn på skift.

AKKREDITERING

Frivillig innsjekken (frivilligteltet) finner sted rett på innsiden av festivalområdet. Derfor er det viktig å akkrediteres FØR du kommer inn på festivalen og i frivillig innsjekken.

Husk å ta med gyldig ID. Man får ikke sjekket inn på området uten dette.

Lørdag 2. juli kan du hente ditt (frivillig)bånd i sentrum i næringsforeningens lokaler, rett ved Vinmonopolet.

Åpningstidene er som følger:

Lørdag: 14.00 - 18.00

Eller oppe ved festivalområdet:

Mandag: 11.00 - 19.00

Tirsdag: 11.00 - 22.00

Onsdag: 11.00 - 22.00

Til dem som starter å jobbe som frivillig før dette, f eks med opprigg, får bånd i frivilligteltet på området når dere kommer på jobb!

RETNINGSLINJER OG TIPS

Som frivillige er det vårt ansvar å ta vare på festival gjestene og hverandre. Si i fra til en vakt om du ser noe som ikke er greit!

EN FRIVILLIG:

 • Er høflig mot alle - unge og eldre.
 • Svarer på de spørsmål som kan svares på, eller henviser festivaldeltakeren til informasjons-boden på området.
 • Aldri si vet ikke.
 • Nyter ikke alkohol med frivillig skjorten på, og aldri på jobb. Husk å laste ned Skral appen.

Mat

Du får et varmt måltid I løpet av ditt skift.

Dersom du jobber under festivalen 05 - 06 juli; vil du få en matbong som kan benyttes i en av matbodene på området, denne kan du da spise inne på frivilligområdet. Det vil også være brødmat, vann og kaffe tilgjengelig i frivilligteltet hele dagen ved behov. Det vil være alternativer til vegetar og vegansk mat.

Det serveres lunsj og middag (uten bong) de andre dagene til de frivillige. Eksakte tidspunkt vil avhenge av rulleringen innenfor gruppen din. Hvis du har noen matallergier må du melde fra om dette til din nærmeste arbeidsleder eller frivillig ansvarlig Lena, så prøver vi å ha alternativer klare til deg.

Huskeliste:

 • Id
 • Ekstra mat
 • Varme klær til kvelden
 • Solkrem
 • Smil og vær glad
 • Følge oss på frivillig_skral – Instagram
 • Lese mail og sjekk spam boksen din også!
 • Ring om du er usikker på noe


Brudd på regler og oppmøte

 • Om man som frivillig ikke møter opp til oppsatt vakt, forsvinner i løpet av vakten uten å si i fra eller bryter Skral sine vilkår og betingelser (https://www.skral.no/informasjon) vil festivalbilletten, som ble gitt ut i form av et armbånd, bli klippet og man blir fakturert for et festivalpass. Skulle det være en grunn til at man ikke kan møte opp på vakt, eller må forlate skiftet, skal man varsle sin gruppeleder / frivilligansvarlig snarest mulig.
 • Om du skulle miste din gruppe eller gruppeleder er det derfor viktig at du finner veien til frivillig-innsjekken så fort som mulig, slik at vi får kontaktet gruppeleder

HELSE, MILJØ OG SIKKERHET

Akutt nødhjelp: 113 Brann: 110 Politi: 112 Legevakt: 06780

HMS som frivillig på Skral

Skral er opptatt at det skal være sikkert å jobbe som frivillig og ønsker å minimere risiko for potensielle skader og farer under arbeid på festivalen. Vi jobber derfor for å ha et aktivt forhold til HMS. Derfor skal Skral frivillige være opplyst om sine rettigheter på bakgrunn av arbeidsmiljøloven. Under arbeid har man ansvar for å samarbeide om egen og andres sikkerhet og følge sikkerhetsprosedyrer. Alle frivillige har fått sendt ut et hefte med nyttig informasjon for frivillige (dette). På festivalområdet skjer det mye på en gang. Vær oppmerksom når du ferdes rundt på området. Gruppeleder har ansvar for å gi instrukser som skal følges for å bevare egen og andres sikkerhet. Si fra til enten gruppeleder eller frivilligansvarlige i innsjekken om det måtte være noe.

Utstyr

Når du er på vakt er det viktig at du benytter deg av utstyret du får utdelt av din gruppeleder. Noen steder kreves det ekstra utstyr for å bevege seg. Om man har behov for utstyr stor hjelm, hansker eller refleksvest må du sørge for å få utdelt dette. Utstyr og maskiner skal kun benyttes av autorisert personell.

Støy

På en festival er det et høyt støynivå. For å beskytte hørselen er det mulig å hente ørepropper i frivillig innsjekken og hos medic sør.

Pauser, mat og drikke

Da det kan bli lange dager med høyt tempo og stress, skal frivillige bli gitt tilstrekkelig med pauser og påfyll av væske og mat. Ved behov for påfyll av mat utenom matpausene er det tilgang på enkel snacks og vann i frivilligområdet. Der vil også være tilgang på solkrem for å beskytte mot stråling fra solen. Det er nulltoleranse for å innta alkohol eller andre rusmidler i arbeidstiden.

Skader og farer

Alle skader skal rapporteres inn til ansvarlig på arena og det er ansvarlig som skal avgjøre om skaden er av den størrelse at inspeksjon er nødvendig. Om en situasjon oppleves truende så skal det meldes fra til en leder eller vakt. Det vil befinne seg profesjonelle vakter på området. Gi heller beskjed en gang for mye enn for lite.

Skral skal vurdere hva slags opplæring som er nødvendig før du gjennomfører arbeidsoppgaver for å minimere risiko for skader.

Førstehjelp

Ved akutt skade eller sykdom: varsle 113 og din arbeidsleder.

Oppgi adressen til Skral: Grooseveien 79, 4879 Grimstad

(Vær tydelig på hvor du befinner deg)

Ved bevisstløshet: sjekk at luftveier er åpne og at vedkommende puster. Legg deretter i stabilt sideleie. Sjekk puls og overvåk anderett. Om personen ikke puster, start straks hjerte- og lungeredning (HLR). 30 raske kompresjoner midt på bryst, 2 innblåsninger- gjentas. Følg instruksene alarmsentralen gir. Bryt ikke forbindelsen

Kontaktinfo til gruppelederne:

Identitet: Malin - 92 05 58 20

Miljøvertene: Bjørn Fredrik - 94 17 98 29

Frivilligteam: Lena - 45 21 86 03

Backstage transport: Bjørg Helen - 92 20 02 26

Backstage rigg / deco: Fredrik - 99 25 46 02

Backstage hospitality: Ingeborg - 90 50 65 99

Akkreditering: Eirik - 99 36 48 79

Bar: Ole-Gunnar - 48 11 39 49

Kaospilotene: Lena - 45 21 86 03

Rigg: Freddie - 40 01 05 73

Foto: Mikal - 91 12 23 16

Trivselsvakter: Christopher - 92 26 82 80. Hvis ikke tilgjengelig kan du ringe Liv Schipper - 47 61 17 68

Dersom du ikke ser din gruppe her, kan du ta kontakt med frivilligansvarlig (Lena) dersom du har noen spørsmål! Alle lag, foreninger og russegrupper kan også ta kontakt med Lena ved spørsmål! :)

Til sist, en stor takk til DEG for at du bidrar til å lage Norges koseligste festival. Vi er så stolte og overlykkelige over å ha deg med på laget - DU ER RÅ!


En hjertelig hilsen,

Lena Bylund Andersen

Seksjonsleder Frivillighet 2022